Średnia mediana - ile zarabia m.in. kucharz, sushi master, barman, kelner/ka

Jakie czynniki mają bezpośredni znaczący wpływ na wysokość zarobków osób pracujących w branży gastronomicznej:

  1. Renoma restauracji (ilość gwiazdek)
    Im więcej gwiazdek tym lepiej, renoma restauracji to doświadczony wykwalifikowany zespół który jest odpowiednio wynagradzany za swoją pracę. Przykładem jest doświadczony sushi master który praktykę zdobywał u źródeł, w Japonii, umiejętności i talent kulinarny sprawiły że obecnie jest najlepiej opłacanym sushi masterem w Warszawie.
  2. Doświadczenie i zaangażowanie
    Przykładowo obrotny menadżer restauracji ma duży wpływ na swoje jak i zarobki całej załogi (po przez zwiększenie obrotów lokalu), po przez swoje zabiegi we współpracy z załogą jest w stanie: zwielokrotnić liczbę nowych gości lokalu, zwiększyć średnią wartość zamówienia, spowodować, aby goście restauracji tłumnie powracali do lokalu.

Tabela i wykres miesięcznych uśrednionych wynagrodzeń (NETTO)*:

1szef kuchni - kucharz ****5 100 netto/mies.
2kucharz w stołówce2 900 netto/mies.
3sushi master3 450 netto/mies.
4kucharz - pizzerman3 200 netto/mies.
5pomocnik kucharza2 150 netto/mies.
6barman2 350 netto/mies.
7kelner/ka2 450 netto/mies.
8menedżer restauracji3 800 netto/mies.
data aktualizacji: 2019-03-01

* Kwoty netto, mediana, wartości średnie, w branży "gastronomia / hotelarstwo " zostały wyodrębnione ze zbioru liczb pochodzących z trzech źródeł:
1. Wywiad z pracodawcami i pracownikami z branży "gastronomia / hotelarstwo ";
2. Informacje z aktualnych ogłoszeń o pracę w branży "gastronomia / hotelarstwo " zawierających wielkość miesięcznego wynagrodzenia;
3. Ankieta na stronie WWW.

* Prezentowane uśrednione zarobki nie mogą być punktem odniesienia do określenia wynagrodzenia pracownika, są tylko próbą określenia przybliżonego średniego wynagrodzenia gastronomicznej i hotelarskiej branży.


ANKIETA DO WYPEŁNIENIA

Pracujesz w branży "gastronomia / hotelarstwo " na Umowę o pracę?
Chcesz się podzielić z nami wysokością Twojego uposażenia?
Sprawdź czy w pierwszej rubryce formularza jest Twoja specjalizacja. Jeżeli jest!
Zapraszamy do wypełnienia krótkiego formularza (to tylko 4 pola).









[ w bazie: 153 rekordów ]





Treść komentarza:
Podpis:
 
= (Antyspam / Oblicz)


avatar2019-04-16   Japanese Events Group
Polecam cykl profesjonalnych szkoleń i warsztatów Sushi Master dla właścicieli restauracji, przyszłych Mistrzów Sushi. Zdrowe żywienie zyskuje na popularności szczególnie w dużych ośrodkach miejskich.
avatar2019-04-12   3miasto
U mnie mniej więcej się zgadza jako barman mam 2300 na rękę. Gdyby nie napiwki nie wystarczyłoby do pierwszego.

Page rendered in 0.0780 seconds.

OTOKARIERA ∷ COPYRIGHT © 2019

up